Stránky

úterý 10. července 2012

Top Coats

Dlouhodobě používám 2 nadlaky - CND a Seche Vite. Před nedávnem přibyl další a je jím Vivid Top Coat od Color Clubu. Každý z nich používám jindy a ze specifického důvodu. O své zkušenosti, pozitiva i negativa se s vámi podělím.

Seche Vite Dry Fast TC je rychleschnoucí. To je jeho magické pozitivum. Konzistence je hustší a nanáší se v silnější vrstvě, která se rovnoměrně rozlévá po ploše nehtu. Vytvoří velmi rychle suchou vrstvu s vysokým leskem na povrchu. Dokonale sice neprosuší všechny vrstvy, ale během chvilky můžete vyrazit ven. Negativem je, že stahuje lak a stáhne ho ve všech směrech. Po kontaktu s vodou je to ještě viditelnější! Nejvíc mi to vadí na špičkách (ne, nepomůže ani přelakování hrany nehtu). Zkracuje trvanlivost lakování a napomáhá olupování. Když vypotřebujete cca 1/2 lahvičky, nadlak začne houstnou rychlostí blesku. Posledním nešvarem je, že u některých laků mění jejich barvu, která pak neodpovídá. Jako nouzovka, když spěchám, je super! Ale jinak ho nepoužívám :(




CND Super Shiney High Gloss TC schne do vysokého lesku. Konzistence je tak akorát. Velmi dobře se s ním pracuje. Trochu oživuje barvu barevného laku a při lakování se rovnoměrně rozlévá a spojuje do dokonalé jednolité tenké vrstvy. Nevýhodou je, že není rychleschnoucí. Proto ho používám až když mi zaschne barevný lak (večer nalakuji první barevnou vrstvu, ráno druhou a pak TC). Aktuálně ho téměř nepoužívám, ale dlouho byl ten "jediný".

Color Club V!vid Color Intensifying TC se teď drží na prvním místě. Používám ho od okamžiku, co jsme v eshopu zařadili Color Club do sortimentu. Pro mě spojuje pozitiva předešlých dvou nadlaků. Konzistence je poměrně dost tekutá a pro začátek jsem trochu bojovala. Dost rychle schne a mírně prosuší i barevný lak. Při tenké vrstvě je potřeba pracovat rychleji, protože jednotlivé tahy zasychají a pak se neslijou = nevytvoří dokonalý povrch. Když vychytáte správné množství, tak docílíte dokonale hladkého povrchu. Navíc oživuje barvu a když po 2 dnech přidáte vrstvu V!vid TC, tak máte jako nově nalakováno. (Na fotce mám zcela nové balení, protože to předchozí jsem darovala a já jsem čekala na nové zboží.) Nestahuje lak, zatím mi nehoustne, takže max. spokojenost.


Jaký používáte nadlak?

14 komentářů:

  1. Dobrej článek :), hlavně mě zajímal Vivid.
    Teď používám Better than gel nails od Essence, má teda nešvary jak Seche a ještě Fast forward od Chiny Glaze. Až dodělám Chinu tak se chystám na Vivid :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela si prosím i 0-60 Top coat od CC ? Labradooře nevyhovoval, tak by mě zajímalo, jak tobě :).

      Vymazat
    2. Já mám 0-60 v Pride setu a zkoušela jsem ho, ale nijak mě neunesl. Ještě ho otestuju a zřejmě ho i vyplácám, ale Vivid mi hodně sednul ;)

      Vymazat
  2. Sakryš, proč jsem si ten článek nepřečetla před uděláním objednávky :)? Ten určitě taky jednou vyzkouším, momentálně chci určitě zkusit ten rychleschnoucí TC od NYC, jak o něm psala nedávno Lili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, vím. Ten od NYC jsem taky zaznamenala, ale já jsem děsná konzerva. Když mi něco vyhovuje, tak to neměním :D

      Vymazat
  3. Já momentálně používám Vytvrzovač od Four Seasons a nvě testuju CC 0-60 Speedy Top Coat, Vivid mě neláká, lakuju tak často, že barvy oživení vůbec nepotřebují. :D
    Ale dlouhodobě je pro mě jedničkou FS, i když ho hodně lidí nemá rádo, mně se s ním pracuje moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak FS Vytvrzovač je hrozný produkt. Krom těch rýh, co dělá v laku se dost neleskne a to bylo velké zklamání :( Sice stojí pár kaček, ale ani za ty ho nechci. Vivid mi přijde, že schne lépe, než 0-60 TC. Ale ještě jsem nedělala pokus.

      Vymazat
    2. Já nevím, mně se snad ještě rýhy nepovedly. Vivid schne lépe? Holka, to mi nedělej! :D

      Vymazat
  4. Borůvko, děkuji za postřehy, ten Color Club zní dobře, asi ho časem zkusím. Já taky mám v hlavě už hotový článek na nadlaky, ale jsem doma a laky jsem chytře nechala v Praze, takže kdo ví, kdy na článek dojde :-/ Každopádně jsi mi připomněla některé další vlastnosti SV, na které už jsem zapomněla, takže díky ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, já jsem taky některé vlastnosti CV zapomněla, ale pak se při psaní zase všechny vybavily :D Nemám ten nadlak moc ráda :/ Na článek se těším ;)

      Vymazat
  5. super clanok...ja pouzivam nadlak aj podlak v jednom od OPI a som celkom spokojna :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já momentálně používám nails inc Kensington caviar, ale jen abych ho vypoužívala, protože sice schne super rychle, ale dělá hrozně bublinky a Sally Hansen dry fast (nebo tak nějak podobně) a ten je super- schne rychle, nestahuje špičky, výdrž s ním mám jako bez nadlaku, akorát taky občas udělá bublinku a neschne do tak krásného lesku jako Seche. Asi se k Seche zase vrátím, protože ty špičky mi přece jenom nestahoval tak hrozně abych to nepřežila... Jinak mezitím jsem vyzkoušela ten opěvovaný Essence a Lumos a Essence bych doporučila asi jen kvůli ceně a dostupnosti a ten druhý vůbec, fakt nechápu, za co je tak drahej.

    Jak rychle tedy uschne lak s tím CC?

    OdpovědětVymazat
  7. Nadlak? No to jsem ehm, ještě ani neslyšela:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som vedela, ze nieco v tom Seche Vite bude zle a ze si ho nemusim zaobstarat !!! Naopak, dakujem za Color Club, asi si ho zaobstaram, predsa len prichadzaju casy, ked nebudem mat na lakovanie tolko casu a prave lak ozivujuci farbu sa mi bude hodit. DAKUJEM !!! :)

    OdpovědětVymazat