Stránky

neděle 16. ledna 2011

DIY Eyebrows

K dnešnímu dni mám 19!!! pravidelných čtenářů. Když jsem zakládala blog, tak jsem nepředpokládala, že vás bude 10 :) Moc děkuji, že jste našli/našly odvahu to číst. Jste milí a píšete vesměs pozitivní komentáře, které mě těší a ráda je čtu pořád dokola ;) A pár z vás mi buď pochválilo obočí nebo vás zajímalo, čím ho dělám (tvaruji, vyplňuji atd.). Je čas vše vyzradit ;)

Na začátku je dobré říct, že tohle obočí není nějaké terno. Je poměrně neposedné a pochopitelně je každé jiné. Já jsem posedlá! dokonalým tvarem, kterého chci docílit, ale komu není z hůry dáno...(dál to známe všichni) Obočí stříhám manikůrníma nůžkama, vytrhávám a tvaruji pinzetou, vyplňuji studeným matným stínem v hnědé barvě nebo tužkou na obočí (odstín blond nebo pak studená hnědá). Barva obočí by měla odpovídat barvě vlasů, protože jen tak působí přirozeně (blondýna s černým obočím nikdy nebude věrohodná stejně jako rusovláska s černým a nabízejí se další varianty).

Jak docílit absolutní "plešatosti" mezi obočím a pohyblivým víčkem?! :D Moje finta je Opilca za pár desetikorun. Zkoušela jsem vosk, ale to škubnutí je tak brutální, že dlouhodobě je to neúnosné. To cítíte, jak vám to tu kůži táhne a vytahuje, že si výsledný "převis" můžete přes oko přetahovat místo škrabošky na spaní :( Depilační krém je v pohodě, ale raději zkuste ze startu jen trochu, jestli vás nedráždí. Nanáším ho zploštělým uchošťourkem a nechávám tak 5-7 minut (odhadem, už to nesleduji). Ona je ta holá kůže fotogeničtější, než světlý jemný porost, z kterého foťák udělá houští štětin :(







Žádný větší návod sem dávat nebudu, protože jich existuje už milion a na youtube si určitě vyberete ;) A jen tip na závěr...pokud chcete obočí nakonec nějak fixovat, tak doporučuji lak na vlasy (jak moc tužící je už na vás), kterým si stříknete na spirálku a pročísnete obočí.
Doufám, že to pro vás bude aspoň trochu užitečné...

9 komentářů:

  1. Super, dakujem za tip. Tu Opilku urcite dnes vyskusam.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee ty máš ale věcí jenom na obočí....se nestačím divit....já to vždycky jenom "zarovnávám" žiletkou :) takže se teď trochu stydím.....ale já si nikdy nedokázala trhat obočí a nemám ani trpělivost :)..obdivuju tě...

    OdpovědětVymazat
  3. Tý brďo, to je bezva, vůbec nevím, že taková péče existuje! Třeba ta Opilka nebo lak na vlasy. Díkec :)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím tedy uznat, že máš odvahu:-)) Bych si netroufla dát Opilcu nad oči, měla bych strach:-) Ale možná je to tím, že na oči jsem přecitlivělá a Opilca mi po chvíli pálila i na nohou, tak by mi to ani nenapadlo:-) Takže hezky škubu pinzetou a zastřihuju také jako Ty manikurníma nůžničkama:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Veve, vem tu opilcu na citlivá místa! (To jsem při tom psaní nějak nezmínila.)

    Nik, děláš si legraci? :D Tohle je zlomek (tužky na obočí a stíny jsem nefotila)... Já bych to nedokázala žiletkou, dopadla bych jako Jan Žižka.

    sonidlo, lak je lepší než ty průhledné fixační gely. Neudělá z obočí beton!

    ladylui, kdyby na ni nebylo napsáno, že je vhodná i na obličej, tak si ji na xicht nedám ;)


    Díky za komentáře! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, mě nikdy nenapadlo použít Opilcu na obočí! V běžném životě mi ty světloučké chloupky nevadí, ale už asi tak 100x jsem fotila nějaký líčení a nakonec ho nezveřejnila, protože foťák fakt vidí všechno... Takže opět velké díky za užitečnou radu, určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravíčko, a díky za vyžádaný příspěvek ♥
    Opilca by mě taky nenapadla, zajímavá volba :) ale dává to smysl.
    Já sama používám na obočí tohle http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~177.htm a http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~121.htm
    ale když spěchám tak to jistí tužka na obočí :)

    Pinzeta a to ostatní.. to zvládá kosmetička, nehávám si i obočí barvit, protože nějak nesedí barevnosts vlasama :), ale tu Opilcu vyzkouším díky za tipa!
    Hodně zdaru přeji!

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle článek m přijde přímo fascinující, nejen proto, že mám obočí typu brežňěv. Mohla by si udělat třeba fotodokumentující příspěvek?

    OdpovědětVymazat
  9. Viennettko, mě to napadlo proto, že na tubě píšou "jemný krém na citlivá místa...bla bla bla..na obličej". V tom se mi rozsvítilo a už jsem zkoušela, jestli mi nesleze celé víčko :D

    Míšo, já kosmetičkám nevěřím. Nemám odvahu je nechat s pinzetou samotné...i když to určitě umí!

    Day, můžu se pokusit o fotodokumentaci ;)

    OdpovědětVymazat