Stránky

úterý 13. září 2011

Eye/Eyeliner Brushes

Štětce jsou asi věčné téma pro ty z nás, které se rády, často a dobře šminkují. Myslím, že možností je už dnes spousta a člověk má šanci si vybrat, co se mu hodí a líbí. Má sbírka se skládá především ze štětců Sigma, Petr Lukeš a pak Sephora. Některé štětce mám i 2-3x, protože jsou všestranné a používám je více.

Přírodní vlas je vhodný pro aplikaci pudrových/sypkých produktů. Různý vlas má různou jemnost a tím se liší i jeho využití. Velmi jemné jsou štětce z veverčího vlasu a jemné měkké přechody jsou s jejich pomocí hned hotové.

Syntetický vlas je vhodný především na tekuté a krémové konzistence, což znamená make-upy, rtěnky, korektory, krémové stíny atd... Některé mají stejnou elasticitu po celé délce a u některých je vlákno podobné přírodnímu, takže se směrem ke špičce zužuje. Problém se může (ale nemusí) objevit, když to zkusíte třeba v kombinaci s pudrovou tvářenkou a zjistíte, že na tomhle štětci nemáte v podstatě žádný produkt.


Eye brushes


Všechny mé štětce na oči krom jednoho jediného jsou s přírodním vlasem. Jsem na ně zvyklá, vím, co od nich můžu čekat a co ne ;) Zleva do prava jsou štětce seřazeny podle výrobce a využití.
Petr Lukeš jsou z "profi" řady a mají dlouhou rukojeť. Jsou kvalitně zpracovány. Pokud byste se rozhodly investovat do těchto, tak pro domácí použití doporučím verzi se zkrácenou rukojetí, protože možná budete narážet do zrcátka/zrcadla, což při líčení očí není moc příjemné.
Sigma štětce místy kvalitou trochu kulhají (především na přechodu krčku v rukojeť jsou některé "ginglací" a to mi pije krev!). Tady můžete vidět, že mám některé 2x a jde hlavně o štětce na blending. Upřednostňuji E35, který je kulatý a na oko mi prostě pasuje lépe. E25 má všestrannější využití (blending korektoru, pudr pod oko, blending krémových stínů do ztracena, ...) a určitě bude někomu vyhovovat víc ;)
Posledním štětcem je Sephora Smudge Brush, který je dobrý na rozmazání linky nebo já ho s radostí používám pro nanesení stínu pod spodní řasy.



Všimněte si rozdílu v délce i tvaru rukojeti u štětců Petr Lukeš vs. zbytku. Fotila jsem po čištění, proto jsou jakoby slepené a opelichané.

Myslím, že by taková kosmetická nadšenkyně měla mít z každého typu alespoň jeden štětec = 1x plochý na nanášení stínů, 1-2x na blending, 1x pencil, 1x menší štětec na detaily a 1x na rozmazání tužky.


Eyeliner brushes


Štětce určené na linky. Štětec vlevo je na linky téměř nevhodný, protože je dost široký a nechává silnou stopu. Proto jsem mu našla lepší využití, aplikuji s ním lokálně zelený korekční pudr. Další dva štětce jsou (teď si prosím sedněte) z takové šmejdské sady na nail art za pár šušňů. A víte co? Jsou perfektní! Jejich zpracování je hrozné, přechod krčku v rukojeť je šeredný, je z hliníku, který odstává a může tlačit. Zelený štěteček Alverde stál 30,- a rozhodně doporučuji. Za ty peníze dělá moc pěknou linku. Sephora zkosený je absolutním nováčkem, kdy se spolu teprv učíme. Určitě s jeho pomocí vykouzlíte perfektní linku. Kupovala jsem jej na dny Marianne, kdy mě vyšel na 133,- tuším.



Pokud pro začátek nechcete investoval přespříliš za štětec na linky, tak navštivte nějaký obchůdek s uměleckýma/výtvarnickýma potřebama. Primárně bych koukala na kratší syntetické vlákno, né moc dlouhou rukojeť, ale vybírejte podle sympatií. Dlouhé vlákno může v tomto případě být víc na škodu, protože snadno uhne a udělá šmouhu.




Fotky jsou tmavé, omlouvám se...foťák neměl den a já nervy ;) Určitě jsem něco vynechala, špatně formulovala, možná je to zdlouhavé... Ale kdybych to nenapsala + nezvěřejnila teď, tak pak asi nikdy.

8 komentářů:

  1. Já jsem nejvíc spokojená se štětci od Petra Lukeše. Narazila jsem na ně náhodou a super! Za ty levnější určitě jsem pro štětce z H&M. Nejsou tak drahý a poměrně kvalitní :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak zkosené štětečky jako ten od sephory mám doma dva a já s nimi tu linku prostě nedám. linku si umím namalovat jen s tím od alverde.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek!
    Já si zatím malovala linky jen s takovými těmi rovnými plochými štětci, které vypadají v podstatě stejně jako ty zkosené, akorát nejsou zkosené... :D
    A vyhovovaly mi.
    Každopádně jsem uvažovala nad "přesídlením" na ty, které jsou "ohnuté" v té hliníkové čísti (mé popisovací schopnosti jsou opravdu otřesné)...
    Myslím, že to ze začátku zkusím s tím Alverde štětečkem a pak kdyžtak přitvrdíme. :)

    Jsem moc ráda, že ses do tohohle postu pustila a těším se na další... :)

    OdpovědětVymazat
  4. @Teri: Máš pravdu, ale kdybych je nedostala v ceně kurzu, tak je asi nekoupím ;) Samozřejmě jsem ráda, že je mám! Jsou jiné, jsou kvalitní a rozhodně se s nimi líčí dobře. Hlavně v některých případech (líčení dolního víčka např.) sahám jedině po nich.

    @trb: Já ti asi rozumím... My se spolu zatím učíme, ale první pokus nebyl 100% :( Určitě se s ním dá skvěle nalíčit, ale musím na to přijít :D

    @Kyky: Tyhle rovné štětce používám při líčení horních řas shora ;) A pak třeba k barvení obočí a řas. Jsou super. S Alverde nešlápneš vedle, jen nevím, jestli je ještě v oběhu.

    @angel: Nj, mám pocit, že je všechny potřebuji :D A kopec dalších mám na seznamu *magor*

    OdpovědětVymazat
  5. Prima článek!
    Já jsem se, když přijde na líčení očí, ustálila na pár nej (pro mě). A na linku mám nejraději "Small Angled Brush" od elfu. Ale tady pozor: kvalita kolísá kus od kusu. Chtěla jsem další, abych měla i na obočí a ten byl tak tlustý, že to prostě nešlo. Ten první, co mám, je krásně plochý a pracuje se s ním jedna báseň.
    Ten alverde na linky jsem měla a asi jsem to nepochopila, ale linku s ním neumím.

    OdpovědětVymazat
  6. A kolik tak koštují ty Petr Lukeš stětce? Já mám nejraději asi od Macu, za nima v těsném závěsu Sigma- ten zkosený co máš od Sephory mám od Sigmy a dělá se mi s ním linka nejlíp. Měla jsem i štětceSisley, Lancome, Sephora, ale výše uvedené je vytlačily.
    A jsem zas o něco moudřejší, jsem ani netušila, že Alverde dělá i štetce.

    OdpovědětVymazat
  7. Yarisse: Já jsem pochopila, že ELF to má s kvalitou hodně jako na houpačce. Alverde mi přijde fajn, protože jsem na takový typ štětce zvyklá ;o) Ale tady je vidět, jak každé vyhovuje něco jiného a to je super!

    Dejnicka: No, koštují od necelé 100,- po asi 1.200,-, což jsou podle mě velmi akurátní ceny ;)

    OdpovědětVymazat