Stránky

sobota 1. října 2011

Bourjois Bleu Myosotis

Tyto stíny mám vážně dlouho. Vůbec neubývají a pořád fungují. Téměř neuvěřitelné, ale je to tak. Mám je ráda, i když teda moc nevím proč. Líčení by mělo být "modrá nositelná na den", aby bylo vidět, že to jde. Píšu to jako reakci na dotaz Petry z blogu petralovelyhair.blogspot.com a ráda bych, aby byl inspirací i ostatním. Jak napovídá samotný název odstínu - pomněnková modrá v kombinaci s Essence Earl Grey a modrou linkou EA ;)

Modrá je barva, která v líčení vzbuzuje emoce. Netuším proč, možná jako nějaké stigma z 80.let, kdy se objevovala v kombinaci s výraznou tvářenkou a rtěnkou. A takto je i spojována s dámama, které vykonávají nejstarší řemeslo. Je to velká škoda, protože tohle není jediná modrá světa. Pokud řeknu "modrá" a nespojím to se šminkama, tak si každý představí diametrálně odlišnou barvu - tyrkysová, pomněnková, kobaltová, inkoustová, královská, azurová, indigová .... V té obrovské škále najdete tu pravou pro vás. Nemám ráda, když slyším "Mně xyx barva nesluší!", protože vždycky existuje odstín a kombinace, která sedne. Jen je potřeba se nad tím zamyslet a trochu popustit uzdu fantazii. Hnědé líčení je hezké a je to univerzálka, ale hnědá není jediná barva na světě, víte? (Totéž platí pro variantu v šedé.) Já chápu, že do práce žena nepůjde jako papoušek, ale proč si neudělat něco zajímavějšího na víkend/párty/...?!





Nečekejte, že nám všem bude slušet tyrkysově modrá nebo čistě modrá. Stejně jako všem nesluší levandulově fialová nebo sluníčkově žlutá.




Důležitá je i textura, finiš (úprava), aplikace... Jinak bude vypadat stín ve vnějším koutku a jinak přes celé víčko. Stejná barva udělá jiný efekt podle toho, jestli je to perleť nebo mat. A to platí u všeho.





Asi to není úplně taková odpověď, jakou si Petra představovala, ale konkrétněji odpovědět neumím. Je dobré si uvědomit, že pokud líčím i někoho jiného krom sebe, tak nemůžu být zaujatá vůči nějaké barvě. Já mám modrou moc ráda, ale nelíčím tak každého na potkání. Nemám ráda žlutou, ale snažím se ji používat, abych viděla ty možnosti, které žlutá nabízí.


Malá koláž různě modrých na závěr ;o)


Modrá je dobrá, už je to tak!

11 komentářů:

  1. Svatá pravda... Je škoda, jak se v dnešní době modrá bere, ale je také pravdou, že málokdo ji dokáže hezky použít, takže se ani nedivím, když reagujeme na modrou tak, jak reagujeme, když skoro všechny ženy, které modrou nosí, si s ní nepočínají zrovna bravurně.
    Ale ty jsi opět - jako vždy nezklamala, líčení je skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tvé líčení je fakt úžasné. Koláž je parádní, výborná inspirace!

    OdpovědětVymazat
  3. to je tak dobře napsaný... a ty to s modrou tak pěkně umíš. já sem právě jeden z těch lidí co by se modrý na oči nedotknul ani dvoumetrovou tyčí... a přesto tuhle barvu poslední dobou nějak řešim a láká mě ta nová matná paletka od thebalm, kde je i pár kousků do modra. ale hezky modra! a já si pořád řikám no to přeci neni možný aby z toho vylezlo takový to šmoulí třpytivý osmdesátkový modrý líčení co nosej prodavačky z lidlu že ne? takže asi ne když to řiká i borůvka. takžes mě asi přesvědčila: )

    OdpovědětVymazat
  4. mě se modrá na očích líbí. a souhlasím s tvým názorem, že modrá může slušet každé a že hnědé a neutrální líčení je vlastně nuda.

    OdpovědětVymazat
  5. Super blog!
    Modrou mám na očích ráda, ale musí se to s ní umět :)

    OdpovědětVymazat
  6. perfektne sa maluješ! chcela by som vidieť tvoju zbierku tieňov :)
    jhmakeup.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta koláž je perfektní :))))

    OdpovědětVymazat
  8. @Kyky: Já jako pochopím respekt z nějaké barvy, ale vytáčí mě, když někdo vyloučí kompletně všechny barvy, protože mu nesluší. To je prostě kravinec! Děkuji ;o)

    @Noogeta: Moc děkuji, jsem ráda, že se příspěvek líbí!

    @Anna: Já bych paletku TheBalm zkusila. Ono to podle mě člověka trochu nutí používat vše z palety, protože to přece stálo peníze a nevyhodí to, ne?! A oni mají moc pěkné modré ve všech těch setech ;o) A mimochdem...když si dáš modrou na nehty, tak proč ne i na oko, hm?! ;o) Jdi do toho!

    @trb: Uff, mám zastání a tebe lidi berou vážně! Však to nemusí být zrovna stíny, že...i linka umí udělat zázraky!

    @Kate: Děkuji, rozhodně souhlasím ;o)

    @JanaH: Děkuji! Mám tady nafocenou sbírku pigmentů, glitrů a občas se objeví nějaká paletka nebo stín, ale že bych vyfotila pohromadě...to mě asi neláká! Bývá to podnět k vulgárním komentářům, pro které nemám pochopení ;o) Ale pro představu - mám k dispozici sortiment Barry M a pak to, co jsem koupila. Vejdu se zatím do 2 kovových kufrů i s BM =D

    OdpovědětVymazat
  9. @ebuu: Jsem ráda, že se líbí ;o) Chvíli mi to zabralo, ale i pro mě je to zajímavé, vidět vše dohromady.


    Děkuji za skvělé komentáře! @)->--

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji mnohokrát a oceňuji, že sis s tím dala plno práce, myslím, že je to zajímavé pro všechny :)! A musím říct, že tohle naopak je odpověď, kterou jsem si představovala, vlastně jsem ji tak trochu čekala :D! Chápu totiž, že je asi potřeba vyzkoušet to na sobě a tak mi asi na dálku nemůžeš říct nějaký tip na odtín čistě modré, co by mi seděl;), beru to tedy dle své zkušenosti tak, že vím, že mi jdou modré s podtonem do fialova a tmavě modré, klasická světle a středně modrá ne :). taky bych nerada, aby to vypadalo, že když jsem proti klasické modré zaujatá, že bych s ní nikoho nenalíčila, myslím si, že třeba právě na ten ples a podobně může být fajn a někomu vyloženě sluší (podle me ale fakt málokomu) :). Co se ale běžného denního líčení a mně osobně týče, tak já nevím,asi budu za hnědobéžovou konzervu :D,ale fakt to není můj šálek čaje, ovšem když vidím tu tvoji koláž, možná bych se nechala i přemluvit :D!Ještě bych dodala, že dost podobný odstín jako máš tenhle stín Bourjois je právě ten můj Dermacol a ten mi teda nesluší podle mě vůbec-bohužel, protože barva je to pěkná. Já měla od Bourjois taky dva stíny a byly nesmrtelné, vůbec neubývají a mají krásné barvy, i když ty moje byly zrovna hodně lesklé, chystám se vyzkoušet jejich tvářenky, na které jsem slyšela taky plno chvály. Takže ještě jednou díky :)!

    OdpovědětVymazat
  11. Hezky si jim to vysvětlila! A ta koláž..mmmm...

    OdpovědětVymazat