Stránky

středa 19. října 2011

TF Shadow Insurance

Po dlouhé době zveřejním něco užitečného ;) Musím poděkovat Dejničce, která mi koupila novou bázi v Pze v Sephoře - děkuji, jsi poklad!

Tento příběh začíná tam, kde se začala hodně vyprazdňovat má první tuba báze pod oční stíny Too Faced Shadow Insurance. Protože jsem vyzkoušela bází několik, myslím, že můžu tvrdit, že tato je NEJLEPŠÍ! Měla jsem ArtDeco, Urban Decay, MAC Paint Poty a mám i ELF (čekejte srovnání). Nebudu předstírat, jsem vychcaná a rozhodla jsem se, že objednám bázi na ebay. Přišla z UK, celkem rychle a zdála se v pořádku. Ale byly tady drobné nuance, které donutily mé smysly, aby zbystřily. Koupila jsem si skvělý FAKE a chci vás upozornit na ty drobné detaily, které ukážou, jestli máte origo nebo "skoroorigo". Pochopitelně to jako báze nefunguje, stíny se slévají a to byla poslední kapka :(

Má stará tuba je opatřena záchytným systémem (Rozumějte - v kufru jsem ji skřípla při zavírání a otevřela se na druhém konci, kde to bylo nežádoucí! Koník vše rychle opravil :D).





Too Faced má takové vymazlené obaly a balení. Všechno perfektně sedí. Ale tady byla tuba delší, než její krabička a starý design tuby neseděl s novým designem krabičky, což mi přišlo zvláštní. Hlavně tedy to, že je tuba delší, což z fotky není poznat.





S tím souvisí to, že nápis a jeho žluté okolí dokonale nesedělo, jako u mojí první tubičky.

stará tuba - vše skvěle sedí

fake



ošoupání barvy - vlevo stará, vpravo fake




Po odšroubování víčka pokračovalo mé překvapení, jak pozměnili ústí tuby a množství závitů. Při líčení se logicky hodí, když hodinu šroubujete víčko dolů a pak zase zpět.







Poslední na řadě je konzistence. Ta je o něco řidší, což není na škodu, lépe se roztírá. Problém je, že obsah faku vůbec neschne, stále lepí a díky tomu tedy neplní funkci, ke které je báze určena.





Originál koupený v Sephoře jsem taky vyfotila. Trošku změnili design, ale obsah je stále stejně kvalitní a nenahraditelný. Za 350,- dostanete něco, co vám vydrží i déle než 12 měsíců (když koupíte ve slevové akci, tak jste vyhráli). Na celé oční víčko stačí trocha a tuba je praktičtější i o něco hygieničtější, než ten houbičkový aplikátor, co v některých bázích bývá.



Jakou bázi upřednostňujete?

18 komentářů:

  1. Momentálně jsem nadmíru spokojená s ArtDeco bází, ale tuhle jsem ještě nezkoušela, ale docela jsi mě nakousla... Hmmm, možná ji vyzkouším, jakmile mi ArtDeco dojde... :) Asi jo... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji mám také ze Sephory, ale mělá jsem jí za.. okolo pět set, to jsi jí měla se slevou, nebo ji zlevnili? =) Také jí mám nejradší, Artdeco mi neyhovoval ten kelímek.OD TF bázi už mám snad rok a půl a pořád mám půlku.. Je svěláá,hlavně se skvěle nanáší =)

    OdpovědětVymazat
  3. mala som túto bázu vyhliadnutú z ebayu, za akú cenu si ju na ebay kúpila? zohnat ju na SVK tým pádom bude problém ... :(

    OdpovědětVymazat
  4. @Kyky: Mně po čase začala vadit parfemace ArtDeco :( Takže šla dál. Já mám TF nejraději, ale každý to tak mít nemusí ;)

    @Káťa: Teď stojí 350,- před slevou. Máš pravdu, že byla dražší, ale nějak to šlo dolů. Se slevou vyjde ještě lépe! Mě vyšla nakonec na 280,- s 20% slevou.

    @Monica: Na ebay nekupuj! Raději se poohlédni třeba na lookfantastic nebo hqhair nebo jiné zahraniční eshopy. Někdo má i poštovné zdarma, takže to není taková hrůza. Ale ebay bych už neriskovala! Ani 100% feedback ti nezaručí originalitu a tohle je povedený padělek, takže to z fotky jen tak nepoznáš.

    OdpovědětVymazat
  5. dakujem za radu! nechápem ,ako niekto, kto predáva fake moze mat 100% feedback, urcite nie si prva, ktora prisla na to ze nepredavaju original, aj si to riesila s predajcom?

    OdpovědětVymazat
  6. Ja jsem prekvapena jak vsichni chvali Artdeco, me to prislo jak kdybych si na oko davala vterinovy lepidlo, ulepena jsem byla, stekalo to do vrasek tak nevim.

    Jinak ja mam urban decay primer potion a jsem maximalne spokojena.

    A tohle je dost smutny, uz fakt nevi, co by kde okopirovali...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak až mi dojde Artdeco, tak do týhle jdu, díky za radu!

    OdpovědětVymazat
  8. @Monica: Samozřejmě jsem to řešila, protože jsem chtěla peníze zpět a celé to proběhlo během 3 hodin. Prodejce reagoval rychle a slušně. 100% feedback neměl, ale nějaký 99,XX% měl. Podle mě to spousta lidí nepozná, pokud koupili svou první tubu. Kdybych neměla srovnání se svou, tak taky fake nepoznám.

    @PlumFoolery: Já jsem měla ArtDeco asi před 3-4 lety a byla super. Konzistence je jiná, než u UDPP nebo TFSI, ale s výsledkem jsem byla spokojená. Teď je prý jiné složení a s tím zkušenost nemám, ale dost lidí si stěžovalo. Já bohužel neposoudím ;o) UDPP jsem měla ještě v té staré tubě s aplikátorem, kdy se to nedalo z toho vydolovat a tím jsem s touhle bází skončila ;o) Jinak byla taky fajn, ale TF mi přijde o fous lepší.

    @Mína: Zkus určitě. Doufám, že budeš spokojená ;o)

    OdpovědětVymazat
  9. Mě fascinuje, jak to dokážou napodobit, že to člověk na první pohled nepozná. Proto se bojím nakupovat na ebay. Vyhlédla jsem si tam MAC a radši teda ne!

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý článek! Fake čehokoli mě tak dokáže rozčílit...

    OdpovědětVymazat
  11. Já koukám jak to maj zmakaný a že se jim vyplatí falšovat i takovéto v podstatě levné věci mi prostě pořád hlava nebere.. A tohle je fakt povedený padělek, taky by mě to ani nenapadlo, kdyby mi přišel, spíš bych si řekla, že je třeba báze prošlá nebo tak něco...
    Já zkoušela Artdeco a ta mi přišla příšerná, vůbec mi nešla pořádně rozetřít, teˇdodělávám asi druhé balení UDPP, kterou miluju, ale taky to ještě ten starý typ, tak nevím zda vůbec shánět ten nový..a na vyzkoušení čeká právě tahle báze a pak nějaká z limitky od Essence, tak jsem zvědavá, ale jak tak všude čtu, tak s TF asi nešlápnu vedle:-)

    OdpovědětVymazat
  12. @ebuu: No, tady se fakt snažili a padělek je hodně dobrý! MAC na ebay je taková loterie...u ověřených prodejců je to ok a je dobré sledovat, jestli je napsáno, že je to 100% origo ;o)

    @sonidlo: No, mě to taky pěkně hnulo žlučí :D Že jsem naletěla! :(

    @Dejnicka: Pokud je výroba vyjde na pár šušňů a prodají za cenu kolem 300,-, tak se to vyplatí, ne? ;) A tuhle bázi chce skoro každá!
    Artdeco mi přišla v pohodě, ona funguje dobře (aspoň ta moje jo), ale ta vůně mi začla lézt krkem :( TF je sázka na jistotu! Myslím, že bys mohla být spokojená ;o)

    @Kiva: Děkuji ;o) Říkala jsem si, že se musím podělit a varovat!

    OdpovědětVymazat
  13. měla jsi ji vrátit, resp.požadovat vrácení peněz, jinak dáš prodejci negativ - dost pravděpodobně by ti je dal a tubu by ani nechtěl zpět

    OdpovědětVymazat
  14. @Černá Moora: Jak jsem psala v komentářích, tak jsem to řešila. Peníze jsem dostala zpět a velmi rychle i s omluvou. V tomto směru problém nemám ;) Děkuji :o)

    OdpovědětVymazat
  15. Páni, vážně bych nečekala, že se tohle padělá!
    Já měla hodně ráda artdeco, ale asi malinko změnili složení, protože už mi na ní stíny nedrží tak dobře jako dřív. TF mi moc neseděla, ELF vůbec. Já jsem asi nejspokojenější s NYX HD. Teď ještě testuju UDPP a taky dobrý (ale ten NYX u mne teď asi vede). Já osobně báze neposuzuju ani tak podle toho, jak zvýrazní barvu, ale podle toho jak dlouho a dobře mi na ní drží stíny.

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj!:) práve si mi zrejme ušetrila peniaze:) chcela som si kúpiť bb krém na ebay:) http://www.ebay.com/itm/BAVIPHAT-Dream-Girls-Magic-Plus-BB-Cream-SPF30-1-/250983790168?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Foundation_PP&hash=item3a6fccb658#ht_2663wt_1270
    fakt super cena!:) ale šla som sa pozrieť na ďalšie aukcie a tam som našla práve tento primer:) a už z obrázku bolo vidieť že niečo nie je na ňom v poriadku (teda ak nemám halucinácie) a spomenula som si na tento blog!
    trochu ma to sklamalo, ale lepšie akoby ma to malo sklamať potom, že jó ;) ďakujem;)
    PS: človek by fakt nečakal že sa robia aj takéto fake-y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, tam má vcelku dost padělků! Dobře jsi udělala, raději kup u ověřeného prodejce :o) Děkuji za info, že ti tenhle post nějak pomohl! Potěšilo mě to <3

      Vymazat